Over vitaminekiezer

Welk supplement moet ik kopen?

Als ik op een feestje vertel wat mij bezighoud krijg ik steevast de vraag: ‘Welk supplement moet ik kopen?’ en ‘hoe weet ik of de kwaliteit goed is?’

Een hele goede vraag. In de supplementenbranche verschillen de prijzen en de kwaliteit namelijk enorm. Bovendien zijn er meer dan 1000 verschillende Multivitaminen en Mineralen producten te koop! En helaas betekent een hogere prijs hier niet altijd een betere kwaliteit. Tot mijn spijt zijn er veel producten van matige kwaliteit. Dus hoe weet je of de kwaliteit van een supplement goed genoeg voor je is? Je moet haast wel een expert zijn om de complexe informatie op etiketten van supplementen te doorgronden. Al heeft de overheid de toegestane gezondheidsclaims op verpakkingen aan banden gelegd, marketeers blijven zeer creatief met mistig taalgebruik op de verpakkingen. Wie helpt de consument eigenlijk om een goede keuze te maken in deze jungle van onbegrijpelijke informatie op etiketten en marketing slogans?

 

Zo is ons idee ontstaan voor

Opgericht door drs Talitha ten Houte de Lange.

Wij helpen je een betere keuze voor de online aankoop van supplementen

Bevlogen voor een betere gezondheid en met kennis van supplementen kan ik je helpen een betere keuze te maken bij het online kopen van supplementen. Ik ben Moleculair Bioloog en ben opgeleid in de Orthomoleculaire Geneeskunde. Daarnaast heb ik vele jaren werkervaring in de farmaceutische industrie. Weliswaar als ICT-directeur en Informatie manager maar dat komt juist uitstekend van pas. Het stelde me in staat om het unieke en uitgebreide datamodel te ontwikkelen waarmee de kwaliteit van supplementen objectief wordt beoordeeld: het Viki-kwaliteitsscore model.

ViKi-Kwaliteitsscore model

Dus, door alle informatie van leveranciers op internet en op de verpakkingen kritisch te analyseren en te beoordelen kan VitamineKiezer een beoordeling geven over de kwaliteit van supplementen producten. Elk product krijgt een rapportcijfer van ons voor de kwaliteit zodat je zelf kunt zien of je supplement wel een goede keuze is. Het is onze missie om je beter te informeren zonder dat je zelf een expert hoeft te zijn, zodat je een betere en gezondere keuze kan maken voor je voedingssupplementen. Lees meer over de Viki-Kwaliteitsscore.

Objectief en Onafhankelijk en Onderbouwd.

Daarbij hebben we de drie O’s hoog in het vaandel. Lees meer over hoe wij Objectief, Onafhankelijk en Onderbouwd werken. Eigenlijk zou je er een vierde ‘O’ aan toe kunnen voegen, en wel die van Openheid. Wij proberen zo transaparant als mogelijk te zijn. Daarom zijn we ook open over ons verdienmodel. Lees hier meer over ons verdienmodel.

Klik via VitamineKiezer door naar leverancier voor je online aankoop, daarmee steun je ons!

VitamineKiezer is jong. We hebben al 3 product vergelijkers voor Multivitaminen & Mineralen, Omega3 vetzuren en (sport)eiwitten. Daaraan worden de komende tijd nog veel nieuwe producten toegevoegd. Het Viki-Kwaliteitsscore model wordt voortdurend aangescherpt naar aanleiding van nieuwe (wetenschappelijke) inzichten en product updates. Daarna komen andere supplementen aan bod. We denken bijvoorbeeld aan een vergelijker voor CBD-oliën.

Dus raadpleeg de VitamineKiezer elke keer dat je nieuwe vitaminen nodig hebt, welke dan ook, en klik vervolgens door naar je gewenste product. Dan kunnen wij doorgaan met de supplementenbranche transparanter maken voor consumenten zoals jij! We doen dit voor jullie maar hebben daarbij wel jullie steun nodig!

Wij zijn ook benieuwd wat je ervan vindt. Stel hieronder je vragen, volg ons op sociale media. Help ViKi om de kwaliteit te verbeteren en uit te breiden!

Voor wie is de VitamineKiezer bedoeld?

De VitamineKiezer is bedoeld voor alle gezonde volwassenen die een aanvulling op hun dagelijkse voeding belangrijk vinden.

Door de uitgebreide filter opties is de vergelijkingssite ook heel handig te raadplegen voor therapeuten die voor hun klanten op zoek zijn supplementen met specifieke werkzame stoffen, speciale doelgroepen of bepaalde doseringen.

Het ViKi-team

We doen dit uiteraard niet alleen. We krijgen hulp van voedingsexperts, stagiaires, schrijvers, website ontwikkelaars en andere experts. Samen onderzoeken we de beschikbare wetenschappelijke bronnen en vertalen die in begrijpelijke en eerlijke onderbouwde informatie over voedingssupplementen. Ook interviewen we experts en leveranciers over de afwegingen die zij hebben gemaakt bij de formulering van hun supplementen.