Omega-3: Is duurder ook altijd beter?

Wat is de beste keuze voor Omega-3 producten? Moet je voor een betere kwaliteit ook altijd meer betalen?

VitamineKiezer heeft het voor je onderzocht! Wij hebben alle informatie van verschillende Omega-3 producten op een rij gezet. Vervolgens hebben we met ons unieke ‚Äėkwaliteitsscoremodel‚Äô objectief de kwaliteit van alle producten vastgesteld (lees meer over ons¬†kwaliteitsscore model). Ook hebben we de prijs per maanddosering berekend zodat we verschillende producten met elkaar kunnen vergelijken. Als we deze informatie in een grafiek plaatsen verschijnt er een wolk van punten. Elke punt staat voor √©√©n specifiek product.

Prijs/Kwaliteit verhouding Omega-3

Nu kunnen we de vraag beantwoorden of dure Omega-3 supplementen ook beter zijn van kwaliteit! In de afbeelding is dus de prijs/kwaliteit verhouding te zien voor Omega-3 supplementen.

Rondom de lijn die van linksonder tot rechtsboven door de puntenwolk heen is getrokken zie je de producten waarvoor de prijs in goede verhouding staat tot de kwaliteit. Alle prijzen zijn daarvoor omgerekend naar een prijs per maand. Dit is gedaan om de gegevens met elkaar te kunnen vergelijken. Het is dus niet de verkoopprijs voor een pot pillen! Voor een aanzienlijk aantal producten geldt inderdaad dat de prijs in goede relatie staat tot de geleverde kwaliteit maar er zijn ook behoorlijk veel uitzonderingen!

  • Handige tip: als je een Omega-3 supplement zoekt met een goede gemiddelde prijs voor een maanddosis, blijkt deze rond de ‚ā¨ 17,50 te liggen! De dikkere grijze lijn in het midden van de afbeelding geeft de goede middenweg weer als het gaat om de kwaliteitsscore van het product. Dit is gebaseerd op het VitamineKiezer Kwaliteitsscore model.

Als je via de VitamineKiezer¬†vergelijker voor Omega-3 een product kiest met een hogere kwaliteitsscore, dan is het redelijk om daarvoor een hogere prijs te betalen. Voor een product met een kwaliteitsscore boven de 7,5 is een prijs van rond de ‚ā¨ 20 dus prima!

Beste keuze voor Omega-3 supplement

We bekijken nog een aantal specifieke gevallen. Zoals in de afbeelding te zien is, zijn er verschillende soorten smileys. Deze smileys geven specifieke producten aan.

Groene smileys:

Dit zijn de kampioenen met een hoge kwaliteit voor een zachte prijs!

VitamineKiezer zet de kampioenen graag in het zonnetje en daarom hebben we voor jou een top 4 gemaakt van deze Omega-3  producten:

 

Beste keuze:     1

Minami MorDHA

Score: 8,4

Prijs per maand: ‚ā¨ 17,21

 

Beste keuze:     3

Arctic Blue Omega Visolie

Score: 8,1

Prijs per maand: ‚ā¨ 18,20

Beste keuze:     2

Arctic Blue Omega-3 Vegan capsules

Score: 8,1

Prijs per maand: ‚ā¨ 8,43

 

Beste keuze:     4

Minami MorEPA

Score: 7,9

Prijs per maand: ‚ā¨ 18,73

 

Blauwe smileys:

 

Dit zijn producten van een redelijke tot prima kwaliteit. Het zijn goede keuzes, vooral bij een bepaalde reden zoals:

 

  1. Lage prijs: Goede keuze voor een kleine portemonnee. Zo krijg je behoorlijke kwaliteit voor een zachte prijs. Niet iedereen kan zich nu eenmaal een Mercedes permitteren!

 

  1. Specifieke wensen: Mogelijk heb je specifieke wensen zoals hypoallergeen, organisch, extra toegevoegde kruiden (fytonutrienten) of een liposomaal supplement. Het kan in die gevallen zijn dat je daarvoor wel wat extra geld over hebt. Ook dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat het product verder van prima kwaliteit is.

Ook hiervoor hebben we een aantal prima BUDGET TOPPER’s voor je op een rijtje gezet!

Budget Topper:     1

Arctic Blue Omega-3 Vegan capsules

Score: 8,1

Prijs per maand: ‚ā¨ 8,43

 

Budget Topper:     3

Vitalize Extromega visolie Gold

Score: 6,9

Prijs per maand: ‚ā¨ 11,13

Budget Topper:     2

Vitortho ‚Äď Visolie Sterk

Score: 6,7

Prijs per maand: ‚ā¨ 5,76

 

Specifieke Wens:

Viridian Organic Scandinavian Rainbow

Score: 7,7

Prijs per maand: ‚ā¨ 31,14

Extra’s: Biologisch, Duurzaam en bevat geen E-nummers!

Tot slot de Rode smileys:

 

 

 

Dit zijn supplementen met een hoge prijs maar een matige of zelfs lage kwaliteit.

VitamineKiezer doet niet aan ‚Äúnaming and shaming‚ÄĚ dus we gaan deze niet specifiek benoemen. ¬†Maar als je onze¬†vergelijker¬†raadpleegt kan je zelf checken met deze grafiek in welke categorie een product valt. Zo voorkom je dat je een te duur en tegelijkertijd matig product koopt.

Wil je tips ontvangen of op de hoogte blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen bij VitamineKiezer?

Volg ons dan op:

Titel: LinkedIn - Beschrijving: image of LinkedIn icon    Titel: Twitter - Beschrijving: image of Twitter icon    Titel: google+ - Beschrijving: image of google+ icon        Titel: Facebook - Beschrijving: image of Facebook icon

Sta je achter onze missie om de wereld van supplementen transparanter te maken? Geef ons dan je steun met je review!