Gevonden waar u naar op zoek was?

Help ons, geef een review via Google*

dan wordt VitamineKiezer beter gevonden

*Google garandeert onafhankelijke reviews.

Geef review Nee dank u

Product review: vitamine C1000 gold

vitamine C1000 gold

Adviesprijs per maanddosis:€ 6,93

Viki’s product review:

Prijs

Dit product heeft een aantrekkelijke adviesprijs per maanddosis tussen €5,50 en €11.

Dosering

Een hogere dosis van meer dan 400 mg kan nuttig zijn als preventie, bij (infectie)ziekten en bij stress. Er is geen aanvaardbare bovengrens vastgesteld voor vitamine C. De adviezen voor 'therapeutische' doseringen bij ziekte variëren van 1- 2 gram tot meer dan 10 gram per dag. Letop: hoge doseringen vitamine C kunnen leiden tot darmklachten of diarree. Dit varieert per persoon dus check je eigen grens waarbij je last van darmen en winderigheid krijg. Het lichaam neemt meestal niet meer op dan 250 - 500 mg per keer. Daarboven plas je het uit zonder dat de vitamine C zijn werking doet. Verdeel daarom de inname over de dag en neem nooit meer dan 500 mg per keer. Let op aantasting van je tandglazuur! Daarnaast zijn er ook 1 'superfoods' of andere mogelijk nuttige ingrediënten toegevoegd. Check hiernaast welke dat zijn.

Effectiviteit

Er zijn helaas géén extra antioxidanten toegevoegd die de werking van vitamine C nog effectiever hadden kunnen maken!

Veiligheid

Alle doseringen zijn veilig beneden de Europese 'Upper Limit' en zonder verwachte bijwerkingen (NOAEL). Verder claimt de leverancier dat dit product hypoallergeen is. Met 3 matige of sterk controversiële hulpstoffen zijn er relatief weinig e-nummers toegevoegd. Dit draagt bij aan een betere veiligheidsscore.

Productie- en productinformatie

De productinformatie op etiket of website is volledig, consistent, transparant en er zijn 'FAQ' beschikbaar. Prima dus! Dit product is hypoallergeen. Ook kan je online je persoonlijke vragen stellen aan de leverancier.

Ingrediënten:

Eiwitten

Eiwitachtige stoffen zoals aminozuren, enzymen, nucleotiden, etc.. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Extra ingrediënten: 1

Totaal aantal extra ingrediënten zoals plantaardige superfoods en kruiden, stoffen uit algen, schimmels en gisten, koolhydraten, vetten, eiwitten, pro- of prebiotica. Dit zijn honderden verschillende micronutriënten en spoorelementen die niet persé thuishoren in een Multi vitaminen en mineralen supplement maar mogelijk wel waardevol zijn voor een goede gezondheid of zorgen voor betere opname van de vitaminen en mineralen zelf.

Let op, deze extra stoffen kunnen ook allergenen bevatten!

Let op: Het mineraal chloor ofwel keukenzout wordt wel getoond maar niet meegeteld bij het aantal mogelijk nuttige extra ingredienten

Vitaminen

Geeft aan welke van de 13 vitamines het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hierbij tellen vitamine A en provitamine A als één.

  • Vitamine C1.000,00
    vitamine c
Mineralen

Vermeld welke van de 24 mogelijke mineralen het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hiervan zijn er 17 relevant voor de Viki-kwaliteitsscores.

Voor 11 mineralen is een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Voor borium, chroom en silicium geldt de aanbeveling om ze op te nemen in een multi zonder dat er en ADH voor ze is vastgesteld en voor 3 mineralen (natrium, chloor, vanadium) is het advies om deze juist niet in een Multi op te nemen.

Vitamine-achtige stoffen

Drie stoffen die bijna net zo belangrijk zijn voor je gezondheid als vitaminen zijn Choline, Inositol en PABA (para-aminobenzoëzuur). Deze worden zeker gewaardeerd in een MVM. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Superfoods plantaardig

Plantaardige superfoods zoals (gestandaardiseerde) kruiden en plantenextracten (fytonutriënten) waarin nuttige werkzame stoffen zitten zoals antioxidanten, bioflavonoïden, resveratrolen, anthocyanen, etc… De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Superfoods niet plantaardig

Werkzame stoffen uit algen, schimmels of gisten. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Vetten

Vetten en oliën en basisstoffen hiervoor zoals de vetzuren omega-3,6 & 9 en andere lipiden. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

  • Zonnebloemoliezonnebloemolie
Koolhydraten

Hier zijn alleen de ‘nuttige’ koolhydraten vermeld. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Zoetstoffen en suikers die meestal voor de smaak zijn toegevoegd zijn juist als negatief kenmerk in de Viki-score opgenomen.

Probiotica

Probiotica: Vermeld zijn welke bacteriestammen zijn toegevoegd plus een indicatie van de hoeveelheid in miljoenen KVE ( kiemvormende eenheden).

Controversiële hulpstoffen (E-nummers):

E-nummers zijn door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurde hulpstoffen voor gebruik in voeding. Dit zijn kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren, vulstoffen, smaakstoffen, geurstoffen, glansmiddelen, geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen etc…

Vooralsnog staan alleen de stofnamen vermeld van de controversiële hulpstoffen op basis van de gids van Corinne Gouget. Reden voor discussie kan komen doordat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat deze stoffen voor dieren schadelijk zijn of doordat andere landen deze stoffen op basis van onderzoeksresultaten wel gemeend hebben gebruik van deze stoffen te verbieden.

Meer info zie blogs/faq (in ontwikkeling). De E-nummers zelf worden toegevoegd in volgende update van deze website!

  • hypromellose (E 464), siliciumoxide (E551), titaniumdioxide (E 171)

Kenmerken:

dopingvrij
eierenvrij
glutenvrij
hypoallergeen
lactosevrij
lupinevrij
met vitamine C
mosterdvrij
notenvrij
pindavrij
schaaldierenvrij
selderijvrij
sesamzaadvrij
sojavrij
sporters
sulfietvrij
tablet
veganistisch
vegetarisch
visvrij
weekdierenvrij
zonder zoetstoffen