Gevonden waar u naar op zoek was?

Help ons, geef een review via Google*

dan wordt VitamineKiezer beter gevonden

*Google garandeert onafhankelijke reviews.

Geef review Nee dank u

Product review: Echinacea 1000mg + zink + vitamine C

Echinacea 1000mg + zink + vitamine C

Adviesprijs per maanddosis:€ 13,16

Viki’s product review:

Let op, Voor kinder-supplementen is een lagere doseringsscore vaak juist beter! (Het score-model toetst alleen op doseringen voor volwassenen).

Prijs

Dit product heeft een redelijk prijzige adviesprijs per maanddosis tussen €12 en €20.

Dosering

Deze redelijk lage dosering (check de dosis hiernaast) is meer geschikt voor kinderen. Het advies van de gezondheidsraad voor kinderen van 1 tot 10 jaar varieert van 10 - 40 mg per dag en voor tieners 50 - 75 mg. Daarnaast zijn er ook 1 'superfoods' of andere mogelijk nuttige ingrediënten toegevoegd. Check hiernaast welke dat zijn.

Effectiviteit

Daarnaas zijn er één of meer extra antioxidanten (zoals citrusbioflavonoïden) toegevoegd die de effectiviteit van de vitamine C versterkt! Check hiernaast bij 'plantaardige superfoods' welke extra stoffen zijn toegevoegd.

Veiligheid

Alle doseringen zijn veilig beneden de Europese 'Upper Limit' en zonder verwachte bijwerkingen (NOAEL). Super, dit product bevat geen controversiële hulpstoffen (e-nummers)! Dit draagt bij aan een betere veiligheidsscore.

Productie- en productinformatie

De productinformatie op etiket of website is kwalitatief voldoende voor wat betreft volledigheid, consistentie, transparantie en de beschikbaarheid van 'FAQ'. Verder wordt er uitgebreide allergenen informatie gegeven op het etiket of via de website.

Ingrediënten:

Eiwitten

Eiwitachtige stoffen zoals aminozuren, enzymen, nucleotiden, etc.. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Extra ingrediënten: 1

Totaal aantal extra ingrediënten zoals plantaardige superfoods en kruiden, stoffen uit algen, schimmels en gisten, koolhydraten, vetten, eiwitten, pro- of prebiotica. Dit zijn honderden verschillende micronutriënten en spoorelementen die niet persé thuishoren in een Multi vitaminen en mineralen supplement maar mogelijk wel waardevol zijn voor een goede gezondheid of zorgen voor betere opname van de vitaminen en mineralen zelf.

Let op, deze extra stoffen kunnen ook allergenen bevatten!

Let op: Het mineraal chloor ofwel keukenzout wordt wel getoond maar niet meegeteld bij het aantal mogelijk nuttige extra ingredienten

Vitaminen

Geeft aan welke van de 13 vitamines het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hierbij tellen vitamine A en provitamine A als één.

  • Vitamine C40,00
    vitamine c
Mineralen

Vermeld welke van de 24 mogelijke mineralen het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hiervan zijn er 17 relevant voor de Viki-kwaliteitsscores.

Voor 11 mineralen is een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Voor borium, chroom en silicium geldt de aanbeveling om ze op te nemen in een multi zonder dat er en ADH voor ze is vastgesteld en voor 3 mineralen (natrium, chloor, vanadium) is het advies om deze juist niet in een Multi op te nemen.

  • Zink2,50
    zinkcitraat
Vitamine-achtige stoffen

Drie stoffen die bijna net zo belangrijk zijn voor je gezondheid als vitaminen zijn Choline, Inositol en PABA (para-aminobenzoëzuur). Deze worden zeker gewaardeerd in een MVM. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Superfoods plantaardig

Plantaardige superfoods zoals (gestandaardiseerde) kruiden en plantenextracten (fytonutriënten) waarin nuttige werkzame stoffen zitten zoals antioxidanten, bioflavonoïden, resveratrolen, anthocyanen, etc… De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

  • Echinaceae purpurea1000
Superfoods niet plantaardig

Werkzame stoffen uit algen, schimmels of gisten. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Vetten

Vetten en oliën en basisstoffen hiervoor zoals de vetzuren omega-3,6 & 9 en andere lipiden. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Koolhydraten

Hier zijn alleen de ‘nuttige’ koolhydraten vermeld. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Zoetstoffen en suikers die meestal voor de smaak zijn toegevoegd zijn juist als negatief kenmerk in de Viki-score opgenomen.

Probiotica

Probiotica: Vermeld zijn welke bacteriestammen zijn toegevoegd plus een indicatie van de hoeveelheid in miljoenen KVE ( kiemvormende eenheden).

Controversiële hulpstoffen (E-nummers):

E-nummers zijn door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurde hulpstoffen voor gebruik in voeding. Dit zijn kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren, vulstoffen, smaakstoffen, geurstoffen, glansmiddelen, geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen etc…

Vooralsnog staan alleen de stofnamen vermeld van de controversiële hulpstoffen op basis van de gids van Corinne Gouget. Reden voor discussie kan komen doordat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat deze stoffen voor dieren schadelijk zijn of doordat andere landen deze stoffen op basis van onderzoeksresultaten wel gemeend hebben gebruik van deze stoffen te verbieden.

Meer info zie blogs/faq (in ontwikkeling). De E-nummers zelf worden toegevoegd in volgende update van deze website!

  • calciumfosfaat (E 341), titaandioxide (E 171), hydroxypropylmethylcellulose (E 464), siliciumdioxide (E 551), magnesiumstearaat (E 572), ijzeroxide (E 172)

Kenmerken:

eierenvrij
gistvrij
glutenvrij
lactosevrij
lupinevrij
met vitamine C
met Zink
notenvrij
schaaldierenvrij
selderijvrij
sojavrij
sulfietvrij
tablet
vanaf 12 jaar
vegetarisch
visvrij
zonder controversiële E-nummers