Gevonden waar u naar op zoek was?

Help ons, geef een review via Google*

dan wordt VitamineKiezer beter gevonden

*Google garandeert onafhankelijke reviews.

Geef review Nee dank u

Product review: Omega 3 algenolie

Omega 3 algenolie

Viki’s kwaliteitsscore
8
Compleetheid
10
Dosering
5
Effectiviteit
10
Veiligheid
8
Productie en Productinformatie
7
Adviesprijs per maanddosis:€ 12,65

Viki’s product review:

Kwaliteit en prijs

Overall een goed kwaliteitsproduct met een gemiddelde adviesprijs per maanddosis tussen €10 en €20. Deze aantrekkelijke prijs/waardeverhouding geeft je een goede deal!

Compleetheid & dosering

Er zitten in totaal 835mg Omega-3 vetzuren per dagdosis in en dat is wat boven gemiddeld. Het aandeel van Omega-3 vetzuren van rond de 100% is zeer hoog. De twee belangrijkste: EPA en DHA zijn opgenomen. Beiden zijn essentieel in een vetzuren supplement, zeker voor ouderen! De dagdosis EPA plus DHA is voldoende voor een bijdrage aan de normale werking van het hart maar niet genoeg voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. De dosering EPA + DHA blijft netjes onder de wettelijk limiet van 5 gram. Goede supplementen bevatten bij voorkeur zoveel mogelijk DHA, omdat we dit zelf niet goed kunnen maken uit EPA. De hogere dosering (meer dan 250 mg) DHA in dit product draagt bij aan de goede werking van de hersenen en gezichtsvermogen en er zit meer DHA dan EPA in wat heel nuttig is. Er zitten ook andere goede maar minder effectieve omega-3 vetzuren in (je kan hiernaast checken welke dat zijn). Tenminste een deel hiervan is helaas niet gespecificeerd. Daarnaast zijn er minder zinvolle andere omega-6, -7 of- 9 vetzuren opgenomen. Die krijgen we al voldoende binnen met onze voeding dus daarvoor is normaal gesproken geen suppletie nodig. Daarnaast zijn er ook 3 'superfoods' of andere mogelijk nuttige ingrediënten toegevoegd. Check hiernaast welke dat zijn. De toegevoegde antioxidanten beschermen de olie tegen oxidatie ofwel bederf (ranzige olie).

Effectiviteit

De leverancier vermeldt als (geografische) bron(nen) voor dit product: Algenolie uit Schizochytrium sp. (plantaardig) en claimt de volgende keurmerken en certificaten: ,,Duurzaam bosbeheer (FSC),Voedselveiligheid (BRC). De leverancier vermeldt verder het volgende over de productiemethode, zuiverheid en versheid: Schizochytrium wordt in steriele fermentoren onder gecontroleerde condities gecultiveerd. Desintegratietest minder dan 10 minuten. De leverancier heeft verder een recent "Analyse Certificaat" gedeeld met vermelding van een Totox-waarde van: 5 met de toelichting: Gekweekt onder gecontroleerde omstandigheden zonder verontreinigingen uit zeewater. Het product bevat waarschijnlijk vetzuren in de chemische vorm van triglyceriden. Dit is de natuurlijke en stabiele vorm omega-3 vetzuren, vaak uit visolie of algenolie, en wordt goed opgenomen. Het voordeel is dat er geen bewerking (risico op minder goede opname) of verhitting (risico op oxidatie) is toegepast. Het nadeel is dat de concentraties EPA plus DHA meestal lager zijn.

Veiligheid

Met 3 matige of sterk controversiële hulpstoffen zijn er relatief weinig e-nummers toegevoegd. We geven hiervoor een goede veiligheidsscore.

Productie- en productinformatie

De productinformatie op etiket of website is volledig, consistent, transparant en er zijn 'FAQ' beschikbaar. Prima dus! Er wordt geen allergenen informatie verstrekt. Dus als je een allergie hebt, zoek dan via de filters naar een veilig product.

Bijzonderheden:

Het is de missie van Testa om visolie te vervangen door algenolie.

Ingrediënten:

Vetten

Vetten en oliën en basisstoffen hiervoor zoals de vetzuren omega-3,6 & 9 en andere lipiden. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

  Totaal omega 3: 835 mg
 • Omega-3 niet gedefinieerd35
 • EPA (EcosaPentaeenZuur)125
 • DHA (DocosaHexaeenZuur)250
 • DPA (DocosaPentateenZuur)250
 • Algenolie (schizochytrium sp)385
 • Totaal vetzuren geen omega 3: niet vermeld mg
 • Omega 6,7 & 9 ongespecificeerdniet vermeld
Extra ingrediënten: 3

Totaal aantal extra ingrediënten zoals plantaardige superfoods en kruiden, stoffen uit algen, schimmels en gisten, koolhydraten, vetten, eiwitten, pro- of prebiotica. Dit zijn honderden verschillende micronutriënten en spoorelementen die niet persé thuishoren in een Multi vitaminen en mineralen supplement maar mogelijk wel waardevol zijn voor een goede gezondheid of zorgen voor betere opname van de vitaminen en mineralen zelf.

Let op, deze extra stoffen kunnen ook allergenen bevatten!

Let op: Het mineraal chloor ofwel keukenzout wordt wel getoond maar niet meegeteld bij het aantal mogelijk nuttige extra ingredienten

Vitaminen

Geeft aan welke van de 13 vitamines het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hierbij tellen vitamine A en provitamine A als één.

 • Vitamine C-
  ascorbylpalmitaat
 • Vitamine E6,12
  tocoferolen
Mineralen

Vermeld welke van de 24 mogelijke mineralen het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hiervan zijn er 17 relevant voor de Viki-kwaliteitsscores.

Voor 11 mineralen is een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Voor borium, chroom en silicium geldt de aanbeveling om ze op te nemen in een multi zonder dat er en ADH voor ze is vastgesteld en voor 3 mineralen (natrium, chloor, vanadium) is het advies om deze juist niet in een Multi op te nemen.

Vitamine-achtige stoffen

Drie stoffen die bijna net zo belangrijk zijn voor je gezondheid als vitaminen zijn Choline, Inositol en PABA (para-aminobenzoëzuur). Deze worden zeker gewaardeerd in een MVM. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Superfoods plantaardig

Plantaardige superfoods zoals (gestandaardiseerde) kruiden en plantenextracten (fytonutriënten) waarin nuttige werkzame stoffen zitten zoals antioxidanten, bioflavonoïden, resveratrolen, anthocyanen, etc… De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

 • Rozemarijn0,001
Superfoods niet plantaardig

Werkzame stoffen uit algen, schimmels of gisten. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Eiwitten

Eiwitachtige stoffen zoals aminozuren, enzymen, nucleotiden, etc.. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Koolhydraten

Hier zijn alleen de ‘nuttige’ koolhydraten vermeld. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Zoetstoffen en suikers die meestal voor de smaak zijn toegevoegd zijn juist als negatief kenmerk in de Viki-score opgenomen.

Probiotica

Probiotica: Vermeld zijn welke bacteriestammen zijn toegevoegd plus een indicatie van de hoeveelheid in miljoenen KVE ( kiemvormende eenheden).

Controversiële hulpstoffen (E-nummers):

E-nummers zijn door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurde hulpstoffen voor gebruik in voeding. Dit zijn kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren, vulstoffen, smaakstoffen, geurstoffen, glansmiddelen, geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen etc…

Vooralsnog staan alleen de stofnamen vermeld van de controversiële hulpstoffen op basis van de gids van Corinne Gouget. Reden voor discussie kan komen doordat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat deze stoffen voor dieren schadelijk zijn of doordat andere landen deze stoffen op basis van onderzoeksresultaten wel gemeend hebben gebruik van deze stoffen te verbieden.

Meer info zie blogs/faq (in ontwikkeling). De E-nummers zelf worden toegevoegd in volgende update van deze website!

 • glycerol (E422), carrageen (E407), sodium carbonaat (E500), (gemodificeerd maiszetmeel, hoog oliezuur zonnebloemolie)

Kenmerken:

meer dan 2/3 Omega-3
meer dan 250mg DHA+EPA
meer DHA dan EPA
met AntiOxidanten
met vitamine E
softgel
veganistisch
vegetarisch
visvrij
zonder zoetstoffen