Nederlanders tijdens ‘lockdown’ al 17 miljoen kilo afgevallen! (1 April grap)

Uit onderzoek blijkt de 'smart' lockdown onverwachte gezondheidsvoordelen te hebben!

1 APRIL !!!

Dit onderzoek van VitamineKiezer bestaat niet. We wilden aandacht geven aan mogelijk positieve ontwikkelingen die zouden kunnen voortkomen uit een gezondere leefstijl en voeding tijdens de lockdown. Overigens, het beeld dat supplementen bijna overal uitverkocht zijn klopt helaas wel. VitamineKiezer.nl heeft voor je geïnventariseerd waar je nog wel online vitamine C kan bestellen! Wij updaten dit overzicht elke week vrijdag zolang er krapte is.

never waste a good crisis!

VitamineKiezer wenst je veel succes met je verbeteringen in leefstijl en voeding om je weerstand te verhogen in deze lockdown periode!

Check onze onafhankelijke reviews voor diverse groepen supplementen. Zoals Multivitamine, Omega-3 vetzuren, Vitamine C en Vitamine D producten! We helpen je wel bij het vinden van de beste kwaliteit. Want de etiketten zijn vaak onbegrijpelijk. Wij verkopen zelf geen supplementen.

Team VitamineKiezer

 

Afvallen tijdens corona lockdownQuarantaine lijkt gezonder dan gedacht.

Uit onderzoek bij 1000 personen blijkt dat Nederlanders de afgelopen 2 weken in rap tempo minder zijn gaan eten. Dat is goed nieuws want overgewicht met alle bijkomende gezondheidsproblemen (zoals diabetes, hoge bloeddruk en cardiovasculaire aandoeningen) blijkt flink bij te dragen aan ernstige Corona-klachten.

Lock down of quarantaine is dus niet alleen een goede maatregel tegen verspreiding van het Coronavirus. Het blijkt ook onverwachte gezondheidsvoordelen te geven! In een telefonisch onderzoek van VitamineKiezer zijn wekelijks 1000 mensen geënquêteerd over voeding en leefstijl. Tevens werd gevraagd zich elke week te wegen.  De laatste twee weken werd plotseling een significante afname van gewicht geconstateerd van totaal 1189 kg. Als we dit vertalen naar de gehele Nederlandse bevolking impliceert dit dat wij allemaal samen mogelijk meer dan 17 miljoen kg zijn afgevallen!

Minder snacks, meer thuissport

Het vermoeden is dat er minder impuls aankopen worden gedaan in de supermarkt. Bij het boodschappen doen focust men zich op de maaltijden. Supermarktketens bevestigen dat de verkoop van snoep en hartige snacks drastisch is gedaald vanaf het begin van de crisis. Ook het aantal verleidingsmomenten om ongezonde en calorierijke snacks te nuttigen in kantines, bij de pomp en in fastfood restaurants is aanzienlijk gedaald. En daarnaast geeft men aan dat men minder alcohol en frisdranken drinkt. De ‘lockdown’ van het uitgaansleven draagt daar duidelijk aan bij. Tenslotte zijn massaal thuissport artikelen aangeschaft. Kennelijk worden deze ook werkelijk gebruikt!

Ook vitamine C en vitamine D vliegt de winkels uit

Aan de deelnemers is ook gevraagd naar hun inname van supplementen. Het blijkt dat men veel meer supplementen slikt dan vóór de crisis. Multivitaminen, Omega-3 vetzuren, Vitamine C en Vitamine D zijn nu de absolute kampioenen. Dit beeld wordt bevestigd door leveranciers en webshops van supplementen. DeOnlineDrogist.nl heeft zelfs een online bestel-pauze ingelast voor supplementen.

Deze en meer interessante resultaten worden weergegeven in de complete onderzoeksresultaten die woensdag aan het einde van de dag worden gepubliceerd op de website van VitamineKiezer. We houden u op de hoogte via onze sociale media.