Nog geen 10% van de Multi’s bevat GOEDE Silicium

Velen hebben een silicium tekort, dus check bij Vitaminekiezer of jouw multi de juiste chemische vorm Silicium bevat.

Silicium tekort blog

Weer veel geleerd tijdens een lezing* over mineralen op de Internationale Therapeuten beurs

Bijna iedereen heeft Silicium tekort!

Zo blijkt het merendeel van de Nederlanders een tekort te hebben aan het mineraal Silicium. Niet omdat die niet in onze voeding zit maar omdat het meestal in de verkeerde vorm in onze voeding zit (kiezelzuur ofwel silicium dioxide (SiO2 voor de kenners). Het is de anorganische vorm met namen zoals ‘kiezelaarde’ die ons lichaam niet effectief blijkt op te nemen. De betere vorm is siliciumzuur, ook wel siliciumhydroxide genoemd (Si(OH)4), of organisch gebonden silicium zoals in bamboe of in de rode alg voorkomt.

Welke Multi’s bevatten Silicium?

Ik heb natuurlijk snel gecheckt hoeveel Multivitaminen en Mineralen producten uit de VitamineKiezer vergelijker de betere Silicium bevatten. En wat blijkt? Maar 7 % van de producten bevat de effectieve vorm van siliciumzuur! Deze verschillen in kwaliteit heeft VitamineKiezer uiteraard al meegenomen in de eind beoordeling van het product. Maar het is misschien nuttig om voor jezelf even te checken of jouw Multi de goede silicium bevat! Je kan hiervoor op het etiket kijken.

Selecteer en vergelijk goede producten

Wil je weten welke producten wel de goede vorm silicium bevatten? Ga dan naar VitamineKiezer en filter in de linker kolom op “met silicium”. Je selecteert hiermee ongeveer 10 producten. Klik enkele daarvan aan (blauw plusje) om te vergelijken en kijk dan bij de ingrediënten – mineralen, door deze informatie open te klappen. Je kan dan precies zien welke vorm en welke hoeveelheid silicium elk product bevat. Klik hier om te vergelijken. Doe er je voordeel mee!!

Waarvoor dient silicium?

Silicium zit in alle weefsels die uit collageen bestaan zoals botten, haren, huid, nagels, bindweefsel bloedvaten en pezen. Het is daarmee een belangrijk mineraal tegen huidveroudering en rimpels. Het zorgt er ook voor dat Calcium daadwerkelijk in onze botten wordt opgenomen in plaats van in onze aderen en gewrichten. Dus voor alle mensen die extra calcium eten of als supplement innemen om osteoporose te vertragen: Dit heeft alleen maar zin als je voldoende silicium binnenkrijgt! Bovendien is voldoende silicium een super belangrijke voorwaarde voor een goede werking van veel andere mineralen, zoals borium, zwavel, fosfor, calcium, magnesium, mangaan, koper, zink en ijzer. En tenslotte moeten we niet vergeten dat silicium een belangrijke rol speelt bij de ontgifting. Dit mineraal is namelijk nodig om het lichaam te zuiveren van zware metalen zoals aluminium.

* Met dank aan mineralenexpert Elizabeth Louise Hutjes die deze lezing gaf.