Gevonden waar u naar op zoek was?

Help ons, geef een review via Google*

dan wordt VitamineKiezer beter gevonden

*Google garandeert onafhankelijke reviews.

Geef review Nee dank u

Product review: Omega superb

Omega superb

Viki’s kwaliteitsscore
6
Compleetheid
9
Dosering
6
Effectiviteit
6
Veiligheid
6
Productie en Productinformatie
4
Adviesprijs per maanddosis:€ 35,86

Viki’s product review:

Kwaliteit en prijs

Dit product heeft een matige kwaliteit met een hoge adviesprijs per maanddosis boven de €35. Dat is een behoorlijk hoge prijs voor de matige kwaliteit.

Compleetheid & dosering

Er zitten in totaal 1140mg Omega-3 vetzuren per dagdosis in en dat is hoog. Het aandeel van Omega-3 vetzuren van rond de 100% is zeer hoog. De twee belangrijkste: EPA en DHA zijn opgenomen. Beiden zijn essentieel in een vetzuren supplement, zeker voor ouderen! De dagdosis EPA plus DHA is meer dan voldoende voor een bijdrage aan de normale werking van het hart en ook zeer geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. De dosering EPA + DHA blijft netjes onder de wettelijk limiet van 5 gram. Goede supplementen bevatten bij voorkeur zoveel mogelijk DHA, omdat we dit zelf niet goed kunnen maken uit EPA. De hogere dosering (meer dan 250 mg) DHA in dit product draagt bij aan de goede werking van de hersenen en gezichtsvermogen en helaas zit er minder DHA dan EPA in. Daarnaast zijn er minder zinvolle andere omega-6, -7 of- 9 vetzuren opgenomen. Die krijgen we al voldoende binnen met onze voeding dus daarvoor is normaal gesproken geen suppletie nodig. Daarnaast zijn er ook 4 'superfoods' of andere mogelijk nuttige ingrediënten toegevoegd. Check hiernaast welke dat zijn. De toegevoegde antioxidanten beschermen de olie tegen oxidatie ofwel bederf (ranzige olie).

Effectiviteit

De leverancier vermeldt als (geografische) bron(nen) voor dit product: visolie en claimt de volgende keurmerken en certificaten: ,,. De leverancier vermeldt verder het volgende over de productiemethode, zuiverheid en versheid: Visolie ondergaat moleculaire destillatie om de verwijdering van cholesterol en verontreinigingen, inclusief PCB's en zware metalen. Het product bevat vetzuren in de chemische vorm van triglyceriden. Dit is de natuurlijke en stabiele vorm omega-3 vetzuren, vaak uit visolie of algenolie, en wordt goed opgenomen. Het voordeel is dat er geen bewerking (risico op minder goede opname) of verhitting (risico op oxidatie) is toegepast. Het nadeel is dat de concentraties EPA plus DHA meestal lager zijn.

Veiligheid

Let op: er zijn zoetstoffen toegevoegd! Super, dit product bevat geen controversiële hulpstoffen (e-nummers)!

Productie- en productinformatie

De productinformatie op etiket of website is volledig, consistent, transparant en er zijn 'FAQ' beschikbaar. Prima dus! Er wordt geen allergenen informatie verstrekt. Dus als je een allergie hebt, zoek dan via de filters naar een veilig product.

Bijzonderheden:

Omega Superb is geëmulsificeerd met zonnebloem lecithine. Omdat de olie-water mengverhouding van de emulsie niet is vermeld en ook de hoeveelheid overige vetzuren (naast de omega-3 vetzuren) niet is vermeld, kan er geen schatting worden gegeven van de totale hoeveelheid vetzuren.

Ingrediënten:

Vetten

Vetten en oliën en basisstoffen hiervoor zoals de vetzuren omega-3,6 & 9 en andere lipiden. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

  Totaal omega 3: 1140 mg
 • EPA (EcosaPentaeenZuur)700
 • DHA (DocosaHexaeenZuur)440
 • DPA (DocosaPentateenZuur)440
 • Totaal vetzuren geen omega 3: niet vermeld mg
 • Omega 6,7 & 9 ongespecificeerdniet vermeld
Extra ingrediënten: 4

Totaal aantal extra ingrediënten zoals plantaardige superfoods en kruiden, stoffen uit algen, schimmels en gisten, koolhydraten, vetten, eiwitten, pro- of prebiotica. Dit zijn honderden verschillende micronutriënten en spoorelementen die niet persé thuishoren in een Multi vitaminen en mineralen supplement maar mogelijk wel waardevol zijn voor een goede gezondheid of zorgen voor betere opname van de vitaminen en mineralen zelf.

Let op, deze extra stoffen kunnen ook allergenen bevatten!

Let op: Het mineraal chloor ofwel keukenzout wordt wel getoond maar niet meegeteld bij het aantal mogelijk nuttige extra ingredienten

Vitaminen

Geeft aan welke van de 13 vitamines het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hierbij tellen vitamine A en provitamine A als één.

 • Vitamine C-
  ascorbylpalmitaat
 • Vitamine E-
  gemengde tocoferolen
Mineralen

Vermeld welke van de 24 mogelijke mineralen het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hiervan zijn er 17 relevant voor de Viki-kwaliteitsscores.

Voor 11 mineralen is een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Voor borium, chroom en silicium geldt de aanbeveling om ze op te nemen in een multi zonder dat er en ADH voor ze is vastgesteld en voor 3 mineralen (natrium, chloor, vanadium) is het advies om deze juist niet in een Multi op te nemen.

Vitamine-achtige stoffen

Drie stoffen die bijna net zo belangrijk zijn voor je gezondheid als vitaminen zijn Choline, Inositol en PABA (para-aminobenzoëzuur). Deze worden zeker gewaardeerd in een MVM. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Superfoods plantaardig

Plantaardige superfoods zoals (gestandaardiseerde) kruiden en plantenextracten (fytonutriënten) waarin nuttige werkzame stoffen zitten zoals antioxidanten, bioflavonoïden, resveratrolen, anthocyanen, etc… De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

 • Rozemarijn0,001
Superfoods niet plantaardig

Werkzame stoffen uit algen, schimmels of gisten. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

 • Astaxanthine uit algen, vis of schaaldieren0,001
Eiwitten

Eiwitachtige stoffen zoals aminozuren, enzymen, nucleotiden, etc.. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Koolhydraten

Hier zijn alleen de ‘nuttige’ koolhydraten vermeld. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Zoetstoffen en suikers die meestal voor de smaak zijn toegevoegd zijn juist als negatief kenmerk in de Viki-score opgenomen.

Probiotica

Probiotica: Vermeld zijn welke bacteriestammen zijn toegevoegd plus een indicatie van de hoeveelheid in miljoenen KVE ( kiemvormende eenheden).

Controversiële hulpstoffen (E-nummers):

E-nummers zijn door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurde hulpstoffen voor gebruik in voeding. Dit zijn kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren, vulstoffen, smaakstoffen, geurstoffen, glansmiddelen, geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen etc…

Vooralsnog staan alleen de stofnamen vermeld van de controversiële hulpstoffen op basis van de gids van Corinne Gouget. Reden voor discussie kan komen doordat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat deze stoffen voor dieren schadelijk zijn of doordat andere landen deze stoffen op basis van onderzoeksresultaten wel gemeend hebben gebruik van deze stoffen te verbieden.

Meer info zie blogs/faq (in ontwikkeling). De E-nummers zelf worden toegevoegd in volgende update van deze website!

 • Zonnebloemlecithine (E322)

Kenmerken:

emulsie
meer dan 2/3 Omega-3
meer dan 250mg DHA
meer dan 250mg DHA+EPA
met AntiOxidanten
zonder controversiële E-nummers