Gevonden waar u naar op zoek was?

Help ons, geef een review via Google*

dan wordt VitamineKiezer beter gevonden

*Google garandeert onafhankelijke reviews.

Geef review Nee dank u

Product review: MorEPA

MorEPA

5% korting met actiecode: viki

Bestel bij leverancier
Viki’s kwaliteitsscore
8
Compleetheid
10
Dosering
8
Effectiviteit
8
Veiligheid
9
Productie en Productinformatie
7
Adviesprijs per maanddosis:€ 18,73

Viki’s product review:

Kwaliteit en prijs

Een top kwaliteitsproduct met een gemiddelde adviesprijs per maanddosis tussen €10 en €20. Dit topproduct is de hogere prijs wel waard!

Compleetheid & dosering

Er zitten in totaal 850mg Omega-3 vetzuren per dagdosis in en dat is wat boven gemiddeld. Het aandeel van Omega-3 vetzuren van rond de 85% is zeer hoog. De twee belangrijkste: EPA en DHA zijn opgenomen. Beiden zijn essentieel in een vetzuren supplement, zeker voor ouderen! De dagdosis EPA plus DHA is meer dan voldoende voor een bijdrage aan de normale werking van het hart en ook zeer geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. De dosering EPA + DHA blijft netjes onder de wettelijk limiet van 5 gram. Goede supplementen bevatten bij voorkeur zoveel mogelijk DHA, omdat we dit zelf niet goed kunnen maken uit EPA. In dit product zit minder dan de gemiddelde hoeveelheid DHA (tussen 100 en 250 mg) en helaas zit er minder DHA dan EPA in. Er zitten ook andere goede maar minder effectieve omega-3 vetzuren in (je kan hiernaast checken welke dat zijn). Tenminste een deel hiervan is helaas niet gespecificeerd. Daarnaast zijn er minder zinvolle andere omega-6, -7 of- 9 vetzuren opgenomen. Die krijgen we al voldoende binnen met onze voeding dus daarvoor is normaal gesproken geen suppletie nodig. Daarnaast zijn er ook 2 'superfoods' of andere mogelijk nuttige ingrediënten toegevoegd. Check hiernaast welke dat zijn. De toegevoegde antioxidanten beschermen de olie tegen oxidatie ofwel bederf (ranzige olie).

Effectiviteit

De leverancier vermeldt als (geografische) bron(nen) voor dit product: diepzee visolie uit niet bedreigde vissoorten (zoals ansjovis, sardines, makreel en haring) uit de Zuid Pacifische wateren (wild) en claimt de volgende keurmerken en certificaten: Voedselveiligheid (ISO22000),,Duurzaam (EMAS), Voedselveiligheid (BRC). De leverancier vermeldt verder het volgende over de productiemethode, zuiverheid en versheid: Concentraat via ‘superkritisch’ CO2-distillatie-extractieproces bij lagere temperaturen zonder chemische oplosmiddelen. Controle op zuiverheid door extern lab. Het bevat extreem lage concentraties gecontamineerde substanties en oxidatieniveau is heel laag. Eisen van interne normen strenger dan die van de GOED en IFOS, Totox-waarde lager dan GOED Tevens hydrolytische versheid en microbiologische versheid gemeten. De leverancier heeft verder een recent "Analyse Certificaat" gedeeld met vermelding van een Totox-waarde van: 6,7 met de toelichting: Analyse certificaat voldoet aan normen die strenger zijn dan de algemeen geaccepteerde Europese normen van GOED en IFOS. Analyse is uitgebreid en bevat tevens controle op microbiologische vervuiling en pesticiden. Het product bevat waarschijnlijk vetzuren in de chemische vorm van ethylesters. Dit is de meest voorkomende vorm in supplementen. De natuurlijke olie is behandeld via verhitting (risico op oxidatie) en een veresteringsreactie waardoor er hogere concentratie EPA en DHA vetzuren zijn verkregen. Soms is er nog een extra destillatie stap waarbij de olie gezuiverd wordt (check het kenmerk 'aantoonbare zuiver'). Er zijn aanwijzingen dat ethylesters minder goed worden opgenomen in ons lichaam maar wetenschappers zijn het hier nog niet over eens.

Veiligheid

Met 2 matige of sterk controversiële hulpstoffen zijn er relatief weinig e-nummers toegevoegd. We geven hiervoor een goede veiligheidsscore.

Productie- en productinformatie

Met een ISO22000-certificering voldoet dit product aan de internationale normen voor voedselveiligheid vóór, tijdens en ná het productieproces. De productinformatie op etiket of website is volledig, consistent, transparant en er zijn 'FAQ' beschikbaar. Prima dus! Er wordt geen allergenen informatie verstrekt. Dus als je een allergie hebt, zoek dan via de filters naar een veilig product. Ook kan je online je persoonlijke vragen stellen aan de leverancier.

Ingrediënten:

Vetten

Vetten en oliën en basisstoffen hiervoor zoals de vetzuren omega-3,6 & 9 en andere lipiden. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

  Totaal omega 3: 850 mg
 • Omega-3 niet gedefinieerd130
 • EPA (EcosaPentaeenZuur)590
 • DHA (DocosaHexaeenZuur)130
 • DPA (DocosaPentateenZuur)130
 • Totaal vetzuren geen omega 3: 150 mg
 • Omega 6,7 & 9 ongespecificeerd150
Extra ingrediënten: 2

Totaal aantal extra ingrediënten zoals plantaardige superfoods en kruiden, stoffen uit algen, schimmels en gisten, koolhydraten, vetten, eiwitten, pro- of prebiotica. Dit zijn honderden verschillende micronutriënten en spoorelementen die niet persé thuishoren in een Multi vitaminen en mineralen supplement maar mogelijk wel waardevol zijn voor een goede gezondheid of zorgen voor betere opname van de vitaminen en mineralen zelf.

Let op, deze extra stoffen kunnen ook allergenen bevatten!

Let op: Het mineraal chloor ofwel keukenzout wordt wel getoond maar niet meegeteld bij het aantal mogelijk nuttige extra ingredienten

Vitaminen

Geeft aan welke van de 13 vitamines het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hierbij tellen vitamine A en provitamine A als één.

 • Vitamine E-
  tocoferolrijk extract (Miradoxan)
Mineralen

Vermeld welke van de 24 mogelijke mineralen het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hiervan zijn er 17 relevant voor de Viki-kwaliteitsscores.

Voor 11 mineralen is een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Voor borium, chroom en silicium geldt de aanbeveling om ze op te nemen in een multi zonder dat er en ADH voor ze is vastgesteld en voor 3 mineralen (natrium, chloor, vanadium) is het advies om deze juist niet in een Multi op te nemen.

Vitamine-achtige stoffen

Drie stoffen die bijna net zo belangrijk zijn voor je gezondheid als vitaminen zijn Choline, Inositol en PABA (para-aminobenzoëzuur). Deze worden zeker gewaardeerd in een MVM. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Superfoods plantaardig

Plantaardige superfoods zoals (gestandaardiseerde) kruiden en plantenextracten (fytonutriënten) waarin nuttige werkzame stoffen zitten zoals antioxidanten, bioflavonoïden, resveratrolen, anthocyanen, etc… De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

 • Rozemarijn0,001
Superfoods niet plantaardig

Werkzame stoffen uit algen, schimmels of gisten. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Eiwitten

Eiwitachtige stoffen zoals aminozuren, enzymen, nucleotiden, etc.. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Koolhydraten

Hier zijn alleen de ‘nuttige’ koolhydraten vermeld. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Zoetstoffen en suikers die meestal voor de smaak zijn toegevoegd zijn juist als negatief kenmerk in de Viki-score opgenomen.

Probiotica

Probiotica: Vermeld zijn welke bacteriestammen zijn toegevoegd plus een indicatie van de hoeveelheid in miljoenen KVE ( kiemvormende eenheden).

Controversiële hulpstoffen (E-nummers):

E-nummers zijn door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurde hulpstoffen voor gebruik in voeding. Dit zijn kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren, vulstoffen, smaakstoffen, geurstoffen, glansmiddelen, geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen etc…

Vooralsnog staan alleen de stofnamen vermeld van de controversiële hulpstoffen op basis van de gids van Corinne Gouget. Reden voor discussie kan komen doordat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat deze stoffen voor dieren schadelijk zijn of doordat andere landen deze stoffen op basis van onderzoeksresultaten wel gemeend hebben gebruik van deze stoffen te verbieden.

Meer info zie blogs/faq (in ontwikkeling). De E-nummers zelf worden toegevoegd in volgende update van deze website!

 • visgelatine (E441), glycerol (E422), (natuurlijk sinaasappel aroma)

Kenmerken:

glutenvrij
lactosevrij
meer dan 2/3 Omega-3
meer dan 250mg DHA+EPA
met AntiOxidanten
non-GMO
orthomoleculair
softgel
zonder zoetstoffen