Gevonden waar u naar op zoek was?

Help ons, geef een review via Google*

dan wordt VitamineKiezer beter gevonden

*Google garandeert onafhankelijke reviews.

Geef review Nee dank u

Product review: Krillolie 721

Krillolie 721

Viki’s kwaliteitsscore
5
Compleetheid
9
Dosering
3
Effectiviteit
5
Veiligheid
5
Productie en Productinformatie
5
Adviesprijs per maanddosis:€ 38,38

Viki’s product review:

Kwaliteit en prijs

Dit product heeft een matige kwaliteit met een hoge adviesprijs per maanddosis boven de €35. Dat is een behoorlijk hoge prijs voor de matige kwaliteit.

Compleetheid & dosering

Er zitten in totaal 160mg Omega-3 vetzuren per dagdosis in en dat is erg laag. Het aandeel van Omega-3 vetzuren van rond de 16% is laag. De twee belangrijkste: EPA en DHA zijn opgenomen. Beiden zijn essentieel in een vetzuren supplement, zeker voor ouderen! De dosering DHA plus EPA in dit product is wel aan de lage kant. Het is dus alleen geschikt als aanvulling op een dieet met omega-3 vetzuren, zoals één of twee keer per week vette vis. De dosering EPA + DHA blijft netjes onder de wettelijk limiet van 5 gram. Goede supplementen bevatten bij voorkeur zoveel mogelijk DHA, omdat we dit zelf niet goed kunnen maken uit EPA. In dit product zit weinig DHA (minder dan 100 mg) en helaas zit er minder DHA dan EPA in. Daarnaast zijn er minder zinvolle andere omega-6, -7 of- 9 vetzuren opgenomen. Die krijgen we al voldoende binnen met onze voeding dus daarvoor is normaal gesproken geen suppletie nodig. Daarnaast zijn er ook 1 'superfoods' of andere mogelijk nuttige ingrediënten toegevoegd. Check hiernaast welke dat zijn. De toegevoegde antioxidanten beschermen de olie tegen oxidatie ofwel bederf (ranzige olie).

Effectiviteit

De leverancier vermeldt als (geografische) bron(nen) voor dit product: krilolie uit de Euphasia superba, een krillsoort die rond de zuidpool. Op duurzame, milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde manier gevangen en claimt de volgende keurmerken en certificaten: ,,. De leverancier heeft geen gegevens verstrekt over de versheid van de olie (oxidatie-waarde) of de gemeten zuiverheid (dit is de afwezigheid van verontreinigingen). Het product bevat vetzuren in de chemische vorm van fosfolipiden. Dit is de meest voorkomende vorm in Krillolie. Het is dezelfde vorm als in ons celmembraan voorkomt en wordt dus goed opgenomen in ons lichaam.

Veiligheid

Let op: er zijn zoetstoffen toegevoegd! Met 3 matige of sterk controversiële hulpstoffen zijn er relatief weinig e-nummers toegevoegd. We geven hiervoor een goede veiligheidsscore.

Productie- en productinformatie

De productinformatie op etiket of website is volledig, consistent, transparant en er zijn 'FAQ' beschikbaar. Prima dus! Er wordt geen allergenen informatie verstrekt. Dus als je een allergie hebt, zoek dan via de filters naar een veilig product.

Bijzonderheden:

Werkt voor de vangst samen met het Wereld Natuur Fonds.

Ingrediënten:

Vetten

Vetten en oliën en basisstoffen hiervoor zoals de vetzuren omega-3,6 & 9 en andere lipiden. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

    Totaal omega 3: 160 mg
  • EPA (EcosaPentaeenZuur)105
  • DHA (DocosaHexaeenZuur)55
  • DPA (DocosaPentateenZuur)55
  • Totaal vetzuren geen omega 3: 840 mg
  • Omega 6,7 & 9 ongespecificeerd440
  • Fosfolipiden & Fosfatidylserine400
Extra ingrediënten: 1

Totaal aantal extra ingrediënten zoals plantaardige superfoods en kruiden, stoffen uit algen, schimmels en gisten, koolhydraten, vetten, eiwitten, pro- of prebiotica. Dit zijn honderden verschillende micronutriënten en spoorelementen die niet persé thuishoren in een Multi vitaminen en mineralen supplement maar mogelijk wel waardevol zijn voor een goede gezondheid of zorgen voor betere opname van de vitaminen en mineralen zelf.

Let op, deze extra stoffen kunnen ook allergenen bevatten!

Let op: Het mineraal chloor ofwel keukenzout wordt wel getoond maar niet meegeteld bij het aantal mogelijk nuttige extra ingredienten

Vitaminen

Geeft aan welke van de 13 vitamines het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hierbij tellen vitamine A en provitamine A als één.

Mineralen

Vermeld welke van de 24 mogelijke mineralen het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hiervan zijn er 17 relevant voor de Viki-kwaliteitsscores.

Voor 11 mineralen is een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Voor borium, chroom en silicium geldt de aanbeveling om ze op te nemen in een multi zonder dat er en ADH voor ze is vastgesteld en voor 3 mineralen (natrium, chloor, vanadium) is het advies om deze juist niet in een Multi op te nemen.

Vitamine-achtige stoffen

Drie stoffen die bijna net zo belangrijk zijn voor je gezondheid als vitaminen zijn Choline, Inositol en PABA (para-aminobenzoëzuur). Deze worden zeker gewaardeerd in een MVM. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Superfoods plantaardig

Plantaardige superfoods zoals (gestandaardiseerde) kruiden en plantenextracten (fytonutriënten) waarin nuttige werkzame stoffen zitten zoals antioxidanten, bioflavonoïden, resveratrolen, anthocyanen, etc… De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Superfoods niet plantaardig

Werkzame stoffen uit algen, schimmels of gisten. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

  • Astaxanthine uit algen, vis of schaaldieren0,05
Eiwitten

Eiwitachtige stoffen zoals aminozuren, enzymen, nucleotiden, etc.. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Koolhydraten

Hier zijn alleen de ‘nuttige’ koolhydraten vermeld. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Zoetstoffen en suikers die meestal voor de smaak zijn toegevoegd zijn juist als negatief kenmerk in de Viki-score opgenomen.

Probiotica

Probiotica: Vermeld zijn welke bacteriestammen zijn toegevoegd plus een indicatie van de hoeveelheid in miljoenen KVE ( kiemvormende eenheden).

Controversiële hulpstoffen (E-nummers):

E-nummers zijn door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurde hulpstoffen voor gebruik in voeding. Dit zijn kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren, vulstoffen, smaakstoffen, geurstoffen, glansmiddelen, geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen etc…

Vooralsnog staan alleen de stofnamen vermeld van de controversiële hulpstoffen op basis van de gids van Corinne Gouget. Reden voor discussie kan komen doordat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat deze stoffen voor dieren schadelijk zijn of doordat andere landen deze stoffen op basis van onderzoeksresultaten wel gemeend hebben gebruik van deze stoffen te verbieden.

Meer info zie blogs/faq (in ontwikkeling). De E-nummers zelf worden toegevoegd in volgende update van deze website!

  • gelatine (E441), glycerine (E422), sorbitol (E420), water

Kenmerken:

capsule
met AntiOxidanten