Gevonden waar u naar op zoek was?

Help ons, geef een review via Google*

dan wordt VitamineKiezer beter gevonden

*Google garandeert onafhankelijke reviews.

Geef review Nee dank u

Product review: Bi-Omega-1000

Bi-Omega-1000

Viki’s kwaliteitsscore
7
Compleetheid
10
Dosering
5
Effectiviteit
7
Veiligheid
8
Productie en Productinformatie
5
Adviesprijs per maanddosis:€ 18,25

Viki’s product review:

Kwaliteit en prijs

Een ruim voldoende kwaliteitsproduct met een gemiddelde adviesprijs per maanddosis tussen €10 en €20. Deze aantrekkelijke prijs/waardeverhouding geeft je een goede deal!

Compleetheid & dosering

Er zitten in totaal 1140mg Omega-3 vetzuren per dagdosis in en dat is hoog. Het aandeel van Omega-3 vetzuren van rond de 100% is zeer hoog. De twee belangrijkste: EPA en DHA zijn opgenomen. Beiden zijn essentieel in een vetzuren supplement, zeker voor ouderen! De dagdosis EPA plus DHA is meer dan voldoende voor een bijdrage aan de normale werking van het hart en ook zeer geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. De dosering EPA + DHA blijft netjes onder de wettelijk limiet van 5 gram. Goede supplementen bevatten bij voorkeur zoveel mogelijk DHA, omdat we dit zelf niet goed kunnen maken uit EPA. De hogere dosering (meer dan 250 mg) DHA in dit product draagt bij aan de goede werking van de hersenen en gezichtsvermogen en helaas zit er minder DHA dan EPA in. Er zitten ook andere goede maar minder effectieve omega-3 vetzuren in (je kan hiernaast checken welke dat zijn). Tenminste een deel hiervan is helaas niet gespecificeerd. Daarnaast zijn er minder zinvolle andere omega-6, -7 of- 9 vetzuren opgenomen. Die krijgen we al voldoende binnen met onze voeding dus daarvoor is normaal gesproken geen suppletie nodig. Daarnaast zijn er ook 2 'superfoods' of andere mogelijk nuttige ingrediënten toegevoegd. Check hiernaast welke dat zijn. De toegevoegde antioxidanten beschermen de olie tegen oxidatie ofwel bederf (ranzige olie).

Effectiviteit

De leverancier vermeldt als (geografische) bron(nen) voor dit product: visolie uit ansjovis die op een verantwoorde wijze worden gevangen volgens de standaarden van de Friend of the Sea organisatie (wild) en claimt de volgende keurmerken en certificaten: ,,Duurzame visserij + aquacultuur (Friends of the sea),GOED,IFOS,Voedselveiligheid (Nut/PL/AS-nr). De leverancier vermeldt verder het volgende over de productiemethode, zuiverheid en versheid: gezuiverd en voldoet aan de GOED-normen, bevat laagste gehalte aan vervuilde stoffen, mileuverontreinigende stoffen, zware metalen. De leverancier heeft verder een recent "Analyse Certificaat" gedeeld met vermelding van een Totox-waarde van: 20 met de toelichting: Analyse certificaat voldoet aan alle Europese normen. Het product bevat vetzuren in de chemische vorm van herveresterde triglyceriden. Eerst is de olie behandeld tot ethylesters om hogere concentraties tot wel 90% EPA+DHA te verkrijgen en de olie te zuiveren van verontreinigingen. Vervolgens is deze hoger geconcentreerde opbrengst weer terug omgezet naar triglyceriden. Dit is de natuurlijke vorm die goed wordt opgenomen in ons lichaam. Al is men nog niet zeker of er tijdens deze behandeling ook andere componenten met positieve effecten voor omega-3 opname in ons lichaam kunnen zijn verwijderd.

Veiligheid

Met 2 matige of sterk controversiële hulpstoffen zijn er relatief weinig e-nummers toegevoegd. We geven hiervoor een goede veiligheidsscore.

Productie- en productinformatie

De productinformatie op etiket of website is volledig, consistent, transparant en er zijn 'FAQ' beschikbaar. Prima dus! Er wordt geen allergenen informatie verstrekt. Dus als je een allergie hebt, zoek dan via de filters naar een veilig product.

Bijzonderheden:

Deze visolie heeft veel keurmerken.

Ingrediënten:

Vetten

Vetten en oliën en basisstoffen hiervoor zoals de vetzuren omega-3,6 & 9 en andere lipiden. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

  Totaal omega 3: 1140 mg
 • Omega-3 niet gedefinieerd140
 • EPA (EcosaPentaeenZuur)570
 • DHA (DocosaHexaeenZuur)430
 • DPA (DocosaPentateenZuur)430
 • Totaal vetzuren geen omega 3: niet vermeld mg
 • Omega 6,7 & 9 ongespecificeerdniet vermeld
Extra ingrediënten: 2

Totaal aantal extra ingrediënten zoals plantaardige superfoods en kruiden, stoffen uit algen, schimmels en gisten, koolhydraten, vetten, eiwitten, pro- of prebiotica. Dit zijn honderden verschillende micronutriënten en spoorelementen die niet persé thuishoren in een Multi vitaminen en mineralen supplement maar mogelijk wel waardevol zijn voor een goede gezondheid of zorgen voor betere opname van de vitaminen en mineralen zelf.

Let op, deze extra stoffen kunnen ook allergenen bevatten!

Let op: Het mineraal chloor ofwel keukenzout wordt wel getoond maar niet meegeteld bij het aantal mogelijk nuttige extra ingredienten

Vitaminen

Geeft aan welke van de 13 vitamines het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hierbij tellen vitamine A en provitamine A als één.

 • Vitamine E10,00
  d-α-tocoferol
Mineralen

Vermeld welke van de 24 mogelijke mineralen het supplement bevat met de werkzame stofnamen en de hoeveelheid in milligrammen. Hiervan zijn er 17 relevant voor de Viki-kwaliteitsscores.

Voor 11 mineralen is een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Voor borium, chroom en silicium geldt de aanbeveling om ze op te nemen in een multi zonder dat er en ADH voor ze is vastgesteld en voor 3 mineralen (natrium, chloor, vanadium) is het advies om deze juist niet in een Multi op te nemen.

Vitamine-achtige stoffen

Drie stoffen die bijna net zo belangrijk zijn voor je gezondheid als vitaminen zijn Choline, Inositol en PABA (para-aminobenzoëzuur). Deze worden zeker gewaardeerd in een MVM. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Superfoods plantaardig

Plantaardige superfoods zoals (gestandaardiseerde) kruiden en plantenextracten (fytonutriënten) waarin nuttige werkzame stoffen zitten zoals antioxidanten, bioflavonoïden, resveratrolen, anthocyanen, etc… De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

 • Overige plantenstoffen4
Superfoods niet plantaardig

Werkzame stoffen uit algen, schimmels of gisten. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Eiwitten

Eiwitachtige stoffen zoals aminozuren, enzymen, nucleotiden, etc.. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Koolhydraten

Hier zijn alleen de ‘nuttige’ koolhydraten vermeld. De hoeveelheden staan vermeld in milligrammen.

Zoetstoffen en suikers die meestal voor de smaak zijn toegevoegd zijn juist als negatief kenmerk in de Viki-score opgenomen.

Probiotica

Probiotica: Vermeld zijn welke bacteriestammen zijn toegevoegd plus een indicatie van de hoeveelheid in miljoenen KVE ( kiemvormende eenheden).

Controversiële hulpstoffen (E-nummers):

E-nummers zijn door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurde hulpstoffen voor gebruik in voeding. Dit zijn kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren, vulstoffen, smaakstoffen, geurstoffen, glansmiddelen, geleermiddelen, emulgatoren, stabilisatoren en verdikkingsmiddelen etc…

Vooralsnog staan alleen de stofnamen vermeld van de controversiële hulpstoffen op basis van de gids van Corinne Gouget. Reden voor discussie kan komen doordat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat deze stoffen voor dieren schadelijk zijn of doordat andere landen deze stoffen op basis van onderzoeksresultaten wel gemeend hebben gebruik van deze stoffen te verbieden.

Meer info zie blogs/faq (in ontwikkeling). De E-nummers zelf worden toegevoegd in volgende update van deze website!

 • gelatine (E441), glycerine (E422) (water, Johannesbroodboom, D-alfa-tocoferol)

Kenmerken:

capsule
gistvrij
glutenvrij
halal
lactosevrij
meer dan 2/3 Omega-3
meer dan 250mg DHA
meer dan 250mg DHA+EPA
met AntiOxidanten
met vitamine E
sojavrij
zonder zoetstoffen